Turhimmat ja hyödyllisimmät tavarat – kuukauden reissu vauvan kanssa Thaimaassa
Mitä kannattaa pakata mukaan, kun lähtee kuukaudeksi reissuun vauvan kanssa? Ihan kammottava kysymys.
En ole ikinä ressaillut tai valmistautunut matkalle lähtöön niin paljon kuin meidän kuukauden Thaimaa-reissua varten. Normaalisti pakkaan rinkkani pari tuntia ennen lähtöä ja siihen menee noin 15 minuuttia. Nyt aloitin pohdiskelun helvete sentään monta kuukautta etukäteen. Täysin sairasta!!! Jotenkin tuo vauva matkassa toi niin paljon uutta elementtiä koko hommaan.
Nyt, kun matkalta ollaan kotiuduttu (jo ajat sitten), on aika jakaa seuraaville matkalaisille parhaat vinkit. Listaan teemoittain, mitä meidän kahteen rinkkaan upposi ja sen jälkeen kerron, kannattiko niiden mukaan ottaminen.
Vauvan vaatteet
5 x body
2 x pitkähihainen t-paita
2 x lyhythihainen t-paita
7 x sukat
kengät
2 x yöpaita
2 x uv-paita
2 x uv-shortsit
2 x uv-lippis
Turhaa: Bodeja olisi pitänyt ottaa mukaan vain yksi lentomatkoja varten, sillä ne olivat niin hiostavia.
Hyödyllistä: Pitkähihaiset t-paidat ja uv-paidat olivat kaikkein käytännöllisimpiä. T-paitoja olisi voinut olla lisää. Thaimaassa vaatteiden pesettäminen oli överihalpaa, ja pestiinkin niitä hotellien pesupalveluissa aina muutaman päivän välein.
Yöpaita oli kätevä, sillä ilmastointi pauhasi öisin. Olen myös iloinen, että otettiin UV-vaatteita tuplana (lainattiin kavereilta), koska aina kun yhdet oli märät, saattoi pukea toiset. Niitä me ei pesetetty kertaakaan, koska ei haluttu että UV-suoja lähtee vaatteesta, eivätkä ne muutenkaan oikein likastuneet.
Vauvan muut tarpeet:
Stokken matkavaunut
Äitiyspakkauksen makuupussi
Pelastusliivit
Hyttysverkko
Kantoreppu
Kynsisakset
Nokkamuki
Lusikka
Kuppo
Kuorimaveitsi
Veitsi
Tutti
Turhaa: Matkavaunut!!!!! Oli niiiin typerää ottaa ne matkalle mukaan. Kirosin niitä etenkin lentokentillä. Kun on kaksi aikuista, joista toinen kantaa lasta repussa ja toinen diilaa rinkat (niitä ei useinkaan joutunut kantamaan, aina joku ystävällinen taksikuski tai hotellityöntekijä hoiti ne), vaunuja ei tarvinnut edes tavaroiden kuljettamiseen.
Myös veitsi, kuorimaveitsi, tutti, hyttysverkko ja äitiyspakkauksen makuupussi olivat täydellisen turhat. Ei käytetty kertaakaan.
Hyödyllistä: Kantoreppu oli vain niin, niin kätevä. Kapeat kujat, paljon portaita, hiekkaiset rannat, kaikki nämä ovat omiaan kantorepulle. Jos lähdetään vielä vuoden päästä vastaavaan reissuun, niin ostan sitä varten taaperorepun ja jätän vaunut kotiin.
Pelastusliivit puettiin päälle kerran, mutta noh, oli ihan mukavaa, että ne oli mukana esimerkiksi meidän häntäveneellä tehdyllä päiväretkellä.
Lusikka ja kuppi olivat hyviä silloin, kun lämmitettiin vauvanruokaa ja syötettiin hotellihuoneessa.
Vauvanruuat:
20 purkkia Ella's kitcheniä
Naksuja
30 pussia puurohiutaleita
Vauvan syömisestä reissussa kirjoitin oman postauksen täällä, mutta tämä oli aika passeli määrä. Vähemmälläkin olisi kyllä ehdottomasti pärjännyt.
Kirjat:
Katso minua, Sami
Mondon Thaimaa-opas
Knasu, osa neljä
Rakkaudenhirviö
Tuo paljon ylistämäni klassikkoteos Katso minua, Sami oli kyllä tosi hyödyllinen viihdyttäjä etenkin lentomatkoilla. Sitä nakerreltiin ja katsottiin menemään uudestaan ja uudestaan.
Me synkronoitiin jonkun verran Tikin kanssa kirjoja. Sain nuo kaikki luettua ennen matkan puoltaväliä, mutta onneksi Koh Lantalla oli paljon ruotsinkielisiä dekkareita tarjolla.
Lääkkeet:
Malarialääke vauvalle (koska Pohjoisessa saattaa olla malariaa)
Aikuisten Offia
Lasten hyttysmyrkky
Vauvan D-vitamiinit
Mun imetysvitamiinit
Bafusin
Imodium
Maitohappobakteerit
Vauvan Panadol
Aikuisten Panadol
Korvatulpat
Lapsen hammasharja ja -tahna
Turhaa: Me ei lopulta annettu Alpulle pohjoisessa edes malarialääkkeitä. Aloitin kuurin Suomessa mutta en sitten vain jaksanut jatkaa sitä. Hotelleissa ei tarvinnut edes hyttysverkkoa missään. Offia ja lasten hyttysmyrkkyä kului kyllä paljon.
Hyödyllistä: No, ei me käytetty muuta kuin noita vitamiineja ja maitohappobakteereita, mutta oli ihan jees olla kaikki nuo muutkin lääkkeet messissä, oli varma fiilis!
Lentokoneeseen:
Vauvanruokaa
Vauvannaksuja
Karkkia
Pähkinää
Leluja, joihin on kiinnitetty naru (sai nostettua helposti, kun lapso heitteli penkkien väliin)
Lentomatkasta selviämiseen annoin vinkkejä jo täällä, näillä pärjäsi aika hyvin, etenkin kun vauva nukkui enimmäkseen menomatkan (yölento) ja paluumatkalla käppäiltiin käytävällä paljon.
Omat vaatteet:
2 shortsit
2 mekkoa
3 t-paitaa
1 kokouikkari
1 bikinit
1 yöpaita
4 sukat
8 pikkuhousut
1 rinsikat (käytin myös bikinin yläosaa)
Lentokoneeseen: Leggingssit ja pitkähihainen paita.
Lol! Olin laihtunut niin paljon viime kesästä, että shortsit tipahtelivat koko matkan. Kiitos imetys!!!!! Mä olen niin tottunut pakkaamaan omille matkoille, että en ottanut mitään turhaa messiin.
Muut olennaiset:
Passit
Avaimet
Läppäri + laturi
Kamera + laturi
Rahat
Vaippoja
Vaikka Thaimaasta saa 7 Elevenistä tosi hyvin vaippoja miltei samalla hinnalla kuin Suomesta (ne olivat inan verran kalliimpia), niin otettiin rinkkaan pari pakettia silti messiin, koska kelattiin, ettei jakseta sitten metskailla vaippapaikkoja. No, en ehkä ottaisi enää kahta pakettia, mutta oh well, hyvin se näinkin meni.
Me vaihdettiin 1000 euroa käteistä bahteiksi, mutta mulla on luonnoksissa vielä yksi postaus, jossa kerron todella tarkasti, paljonko matka maksoi. Koska mua ainakin olisi kiinnostanut tietää se ennen tuota matkan suunnittelemista!
Huh! Nämä tässä. Kelatkaa, että kaikki mahtui ihan helposti kahteen rinkkaan.
Jos tästä aiheesta tulee jotain kysyttävää, niin vastailen mielelläni!
Saa myös vinkata, jos tulee mieleen jotain yllättävää hyödyllistä kamaa, jota kannattaa ottaa reissuun mukaan, kun matkustaa beebon kanssa.
Muita vinkkipostauksia Thaimaan-matkalle beebelon kanssa:
Kuukauden reittisuunnitelma: ensin pohjoiseen road tripille, sitten etelään rantalomalle
Helsingistä Bangkokiin: vinkit 10 tunnin lennolle vauvan kanssa
Mae Hong Son Loop eli miten onnistua road tripissä vauvan kanssa
Mae Sariang ja miten nukkua vauvan kanssa matkalla
Näin vauva suojattiin saastaiselta auringolta
Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa