Kellopuhelin palautti mielenrauhan

Kaupallinen yhteistyö: Elisa

Spacetalk Adventurer -kellopuhelinta on helppo käyttää, lapsi oppi sen nopeasti.

On niin suloista, kun 6-vuotias on ryhtynyt harjoittelemaan pienin askelin itsenäisyyttä. Hän saattaa jäädä hetkeksi pelaamaan jalkapalloa muiden lasten kanssa lähikentälle. Joskus hän lainaa Tikin puhelinta ja hakee lähipuistosta sinne ilmaantuneen pokemonin. Toisinaan hän haluaa jäädä kotiin leikkimään legoilla sillä aikaa, kun muu perhe menee meidän kerrostalon pihalle juttelemaan ja leikkimään naapureiden kanssa.

Hankaluus on ollut siinä, että lapseen ei saa etäältä yhteyttä silloin, kun hän on muualla. Se on epäkäytännöllistä, sillä lapsi ei ymmärrä ajantajua. Hän ei hahmota, milloin on 15 minuuttia kulunut ja pitäisi tulla syömään jalkapalloa pelaamasta. Sitten on myös pieni huoli siitä, että mitä jos sattuu jotain, hän kaatuu ja loukkaa, tulee riita kaverin kanssa, kotona alkaa pelottaa – siis mitä vain sellaista, josta olisi tärkeä soittaa vanhemmille.

Olemme miettineet, pitäisikö hankkia puhelin 6-vuotiaalle näitä hetkiä varten. Mutta kun emme oikeastaan haluaisi.

Kellopuhelimeen voi soittaa

Viime kesänä aloin bongailla lasten ranteista kelloja. Meilläpäin sellaiset 6–7-vuotiaan näköiset lapset viilettivät lähipuistossa itsekseen ilman vanhempia. Kun oli aika mennä kotiin syömään, vanhemmat soittavat kellopuhelimeen.

Aloimme Tikin kanssa jutella, että tällainen voisi toimia meilläkin. Tarvitsemme vain muutamaa ominaisuutta, jotka nimenomaan kellopuhelin voi tarjota. 

Kyselimme kavereilta, ja moni suositteli Spacetalk Adventurer -kellopuhelinta. 

Mitä me sitten tarvitsemme?

  • Mahdollisuuden soittaa lapselle ja lapsen soittaa meille.

  • Haluamme nähdä, missä lapsi tarkalleen liikkuu.

  • Hälytyksen, jos lapsi yhtäkkiä päättäisi lähteä sovitulta alueelta (eli pyrkisi vaikkapa ylittämään isoja teitä).

  • Laitteen, joka ei unohdu äänettömänä reppuun tai kaverille vaan on aina mukana.

Mitä emme halua?

  • Laitetta, jolla voi pelata (lapsonen pelaa kyllä kotona meidän puhelimilla ja sitten suunnitelmissa on ostaa jokin konsoli joululahjaksi, mietitään pleikan ja nintendon välillä).

  • Mitään pääsyä nettiin. Olen itse törmännyt ensimmäisen kerran pornoon 8-vuotiaana, enkä halua vastaavaa kokemusta lapselle. Hän käyttää tällä hetkellä nettiä kotona puhelimella vain erinäisten pokemonien katselemiseen googlen kuvahausta.

  • Liian kallista laitetta, jonka rikkoontuminen tai häviäminen ärsyttäisi (okei, ei tämäkään niin halpa ole, etteikö sen häviäminen ärsyttäisi, mutta ainakin se on ranteessa kiinni!).

On maailman suloisinta saada lapselta peukku-emoji-tekstiviestejä pitkin päivää.

Spacetalk oli helppo ottaa käyttöön

Nämä kaikki ominaisuudet löytyivät Spacetalkista, joten päätimme hankkia sellaisen. Tilasimme Spacetalkin Elisan kautta niin, että meillä on Elisa Kellopuhelin -liittymä, joka maksaa 9,99 euroa kuussa. Sillä voi soittaa sekä tavallisia että videopuheluita ja lähettää viestejä. (Liittymän voi sulkea koska vain, siinä ei ole määräaikaa.)

Puhelimen käyttöönotto oli tosi helppo: Sim-kortti sisään, ladattiin omiin puheliimme Spacetalk-sovellukset ja paritettiin ne kellon kanssa. Nyt me voimme molemmat nähdä, missä pojuli menee ja soitella hänelle. (Hän ei tosin käytä kellopuhelinta esimerkiksi päiväkodissa, vain silloin, kun on ilman meitä jossain.)

Hauska lisä puhelimessa on myös se, että siitä voi katsella hänen sykettä ja askelmääriä (tykkään katsoa omia askelia omasta puhelimesta, tämä on hyvää jatkumoa). 

Spacetalk on tähän mennessä ollut toimiva

Sitten Spacetalkissa on esimerkiksi laskin, mikä on hauska, kun nuo lapset puhuvat siitä: 

“Hei tehdääks matikkaa?”

6-vuotias on ollut tyytyväinen, etenkin kun kerroin, että monella isommallakin lapsella on tuo kellopuhelin. Spacetalk sopii hyvin läpi koko alakoulun, aina 12-vuotiaaksi saakka.

Ja siis, jos ei somehommat kiinnostele, niin tuo voisi olla ihan hyvä aikuisellakin. Siinä on kaikki, mitä vanhassa kunnon Nokian 3110:ssa oli (paitsi matopeli). 

Ehkä vanhukselle tuo voisi olla myös passeli, siinä on oma SOS-näppäin, jolla saa heti lähetettyä sijainnin ja hälytyksen paritettuun puhelimeen.

Spacetalkin sovellus hälyttää vanhemmalle, kun lapsen kellopuhelimen akku alkaa olla lopussa. Se myös muistuttaa iltaisin, että nyt kannattaa ladata.

Osta Spacetalk tarjouksesta

Tätä Spacetalk-kellopuhelinta on helppo suositella lapselle tai vanhemmallekin tyypille. Lisää sen ominaisuuksista voi lukea täältä

Jos teidän perheessä tarvitaan tällaista, niin nyt Spacetalk-kellopuhelimen saa mun kautta tästä linkistä mojovaan tarjoushintaan. Tarjous on voimassa tämän viikon!

Previous
Previous

Marraskuun marinointia

Next
Next

6,5 vuotta optimointia